Мит №1: Кожата ми ще остарее като на майка ми.

Факт: Кожата ви може да остарее, но може и да не остарее като тази на майка ви. Да, наследственият ген от майка ви и от баща ви играе роля, но изборът на начин на живот и вашето здраве също влияят на това как ще остареете.

Мит №2: Ако имам тен в солариума, няма да получа увреждане на кожата от слънчево изгаряне.

Факт: Всеки цвят на кожата, по-тъмен от естествения ви цвят на кожата, показва, че кожата ви вече е увредена. Тенът от солариума не предпазва кожата по никакъв начин. Той може да създаде илюзията за защита, защото усещането за парене при излагане на слънце може да е по-малко, но щетите са налице. Не излагайте кожата си в солариума или под слънчевите лъчи без слънцезащитно средство.

Мит №3: Акнето се причинява от храната, която ям.

Факт: В по-голямата си част акнето е генетично заложено. Някои храни могат да повлияят на акнето, но те не са причина за появата му.

Мит №4: Натуралните продукти за грижа за кожата са най-полезни.

Факт: “Натурално” може да звучи добре, но факт е, че натуралните продукти не винаги действат по начина по който претендират. Потърсете медицински продукти или професионална козметика, които наистина ще променят, коригират и подобрят кожата ви.

Мит №5: Бръсненето прави косъма по-дебел и по-черен

Факт: Бръсненето не повлиява на растежа на космите или дебелината. Това, което виждате, когато се бръснете, всъщност е оптична илюзия. По-тъмният цвят на новоизрастналите косми пък се дължи на факта, че те все още не са били изложени на действието на слънцето.

Мит №6: Всичко, което трябва да правя за хубава кожа, е да пия по 8 чаши вода на ден.

Факт: Водата е чудесна като цяло за нашето здраве, но тя е само една малка част от картината, когато става дума за кожата. За да изглежда кожата ни добре, е нужно да се използват подходящи продукти. Защитата на кожата със слънцезащитни продукти също има голямо значение за поддържане на кожата в добър вид.

Мит №7: Мога да заспивам с грим – това няма да навреди на кожата ми

Факт: Всички козметични продукти оставят токсичен филм върху повърхността на кожата, който може да предизвика дразнене, възпаление, дехидратация и запушване на порите. Без значение колко сте уморени вечер, отделете време поне да измиете лицето си.

Мит №8: Колкото повече продукти използвам, толкова по-добре ще изглежда кожата ми

Факт: Практичното винаги е по-добре. Това, че ползвате 15 различни продукта сутрин и вечер, не означава, че ще изглеждате по-добре. За да имате забележими резултати най-важно е продуктът да е съобразен с типа и състоянието на кожата ви. Не купувайте непременно най-новите и най-рекламираните продукти. Вместо това, потърсете изпитани средства като ефективно почистващ препарат, слънцезащитен крем и овлажняващ агент.

Мит №9: Моят общопрактикуващ лекар може да прегледа кожата ми

Факт: Дерматолозите са специалистите, обучени да преглеждат и лекуват кожата, косата и ноктите. Когато имате проблем със състоянието на кожата ви, посетете дерматолог, така както ако имате проблеми със сърцето, ще отидете при кардиолог.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Позвъни сега